pátek 15. března 2019

Změna přednášky 16.3.2019


   V sobotu 16.3.2019 dojde ke změně tématu přednášky a přednášející. Původně avizovaná přednáška Příjezd a korunovace Fridricha Falckého (1619) v zrcadle letákové publicistiky se neuskuteční, přednášející Mgr. Jana Hubková, Ph.D. se na poslední chvíli z důvodu nemoci omluvila. Jednáme s ní však o přesunutí této přednášky na 11.5.2019, takže o ni nepřijdete.
   Narychlo se nám však podařilo sehnat jinou přednášející, a sice Mgr. Alenu Sarkissian, Ph.D., která není pro většinu z vás neznámá, neboť na Slánské akademii přednášela na podzim roku 2017. Tentokrát přednese přednášku Opsis akolastos: divadlo a vizualita na přelomu věků.
   Milovali v antice podívanou opravdu všichni? Kudy vede hranice mezi realitou a divadlem? Jak křesťané chápou smysl vizuálně atraktivních jevů? Kde hledají pro své argumenty oporu? Kde nasycují svou touhu po podívané? Tyto a další otázky bude ohledávat právě tato přednáška o vztahu k vizualitě a k divadlu v posledních staletích pohanské antiky a nástupu křesťanství jako majoritního vyznání a nového pojetí světa.
   Věříme, že bude tato přednáška pro vás zajímavá, a jestli jste se těšili na přednášku o Fridrichu Falckém, že bude pro vás plnohodnotnou náhradou.
   Na čase zahájení sobotní přednášky se nic nemění, i tato přednáška Mgr. Sarkissian začne v 10:00, tak jako měla začít přednáška Mgr. Hubkové.

Žádné komentáře:

Okomentovat